På tåget till Stockholm

Särlaskolan i Borås

Särlaskolan i Borås

Sitter på tåget mot Stockholm och förbereder mig inför mötet med de stora namnen när det gäller flippad undervisning. Det var inte länge sen jag lämnade Särlaskolan i Borås och redan imorgon är det dags för konferens om det flippade klassrummet med föreläsare som Jon Bergman, Karin Brånebäck, David Andersson och jag. Det skall bli riktigt givande att få ta del av all denna kunskap och utveckling som ligger bakom dessa namn. Just mötet mellan alla dessa människor är det som lockar mig mest. Att få träffas och utbyta erfarenheter, att få dela med sig och att få ta del av andras tankar och funderingar. Det är i morgon som konferensen äger rum. Men redan i kväll skall ovanstående personer träffas för en middag för att samtal, äta och dela erfarenheter. Kul initiativ!

Just nu börjar tankarna vandra om jag kommer ta upp viktiga saker i min presentation till morgondagen. Men när jag tänker efter så kan jag bara berätta om mina erfarenheter och vad det lett till för lärandet och utvecklingen. Jag kommer ta upp: Hur var min undervisning förut (hur var det att vara elev hos mig), hur ville jag att det skulle vara, Hur gör jag rent tekniskt, vilka andra förändringar har jag genomfört för att öka interaktionen mellan elever och med elever samt vilka fördelar ser jag med mitt arbetssätt. Förmodligen visar jag ett par smakprov på mina instruktionsfilmer eller flippar och naturligtvis även min lärblogg: Särlaskolan slöjdar. Jag hoppas att deltagarna blir nöjda. Och som en väldigt klok människa, tillika min fru, sa till mig. Du är bra och du kan bara vara dig själv. Och visst har hon rätt. Om jag är mig själv och berättar om mina erfarenheter så kommer det bli bra, mer kan jag inte göra.

Hoppas att jag får träffa några av er därute och tills dess: Lev väl!

Annonser

6 thoughts on “På tåget till Stockholm

  1. Heja Leif! Det kan inte annat än gå bra! Jag kan kort berätta att när jag senast var i Stockholm för att föreläsa så blev jag åksjuk på tåget upp till Stockholm kvällen innan och orkade inte ta tag i det där sista. Sedan gick jag till fel ställe på morgonen, konferensen hade blivit flyttad och jag hade inte blivit underrättad om det. Fick alltså nästintill springa till en annan plats. Kom i tid, men hann inte testa utrustningen så mina inledande rader blev, att nu har det krånglat så mkt inledningsvis på denna konferens så att mycket mer fel än så här kan det inte bli! Pyttsan så fel jag hade. 20 minuter in i presentationen la datorn av:-(
    Hoppas att du slipper sådant trassel i morgon! Lycka till!
    Monika

  2. Tack Monika! Jag får väl bara hoppas att tekniken håller ihop, men jag tror inte att det skall vara några problem. Har för säkerhets skull också lagt ut min presentation på prezi.com så den kan jag ta till i värsta fall.

      • Prezi är bra. Kan ju ha med dem överallt. Spelar ingen roll vilken dator du kör den på. Och sen kan du dela din presentation. Men imorgon kör jag nog direkt från datorn.

  3. Hej Leif. Lycka till. Det är så att man blir lite avundsjuk. Skulle vilja vara med. Goda förebilder och exempel sprider kunskapen vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s