Säga nej och vara nöjd!

Jag har ett problem som jag måste jobba med. Jag har svårt att säga nej. Det innebär att jag ibland får alldeles för mycket att göra. Detta innebär ett problem för mig då jag hamnar i tidsbrist och måste utföra arbete utöver min arbetstid. Jag har inte räknat efter hur mycket det blir men det blir för mycket. Det skulle ju kunna vara lätt att bara säga att nu har jag jobbat min tid och då får det vara bra. Men jag vill vara beredd och förberedd när det behövs. Allt detta kanske inte handlar om att kunna säga nej utan mer om att vara nöjd med det jag har gjort och det jag har presterat.

Så två mål för mig är att säga nej och att vara nöjd.

Annonser

4 thoughts on “Säga nej och vara nöjd!

  1. det har i allra högsta grad att göra med självbilden.
    I en slut ända spelar det inte någon roll vad någon annan säger,
    det är ens egen spegelbild som dömmer hårdast.

  2. Jag tänker att det är viktigt att föregå med gott exempel. Har själv många elever som har extremt höga ambitioner, för höga ibland. Då är det bra att visa att man måste få lov att vara nöjd. Man måste inte alltid vidare. Det kan vara likaså bra att upprätthålla en schysst standard, det tar tid och kraft nog. Jag har blivit bättre med året på att säga nej och att vara nöjd, men behöver påminna mig själv ibland. Lycka till!
    /Hanna

    • Det som är svårt är att jag träffar alltid på så mycket intressant som jag vill testa eller mycket schyssta utmaningar som man gärna vill ta sig an. Men jag måste nog försöka säga nej ibland. Sen när det gäller att vara nöjd så har du en viktig aspekt, Hanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s