En kort liten saga….

Jag hörde häromdan en berättelse om ett land där man hade bestämt att alla skulle betala en del av det man hade till landets skattkista. Pengarna i skattkistan skulle man ha till att ta hand om alla människor oavsett vad man hade för bakgrund eller hur mycket man hade. Man skulle exempelvis ha pengarna till att ordna en skola där barnen kunde få en god, likvärdig och genomarbetad utbildning och ett hem där äldre kunde bo och få hjälp om de inte klarade av att bo hemma längre.

Sen hände det något lustigt, en affärsman tyckte att han ville ha mer av de gemensamma pengarna i skattkistan och öppnade därför en skola och ett vårdhem. Landet betalade gärna mannen pengar som ersättning för det han gjorde. Han tjänade mycket pengar på detta och tyckte att det var fantastisk att leva i detta landet. Vinstpengarna som kom från den kassakistan som från början skulle användas till gemensamma saker använde mannen till egna hus, bilar, båtar och annat som han ville ha. De som bestämde i landet brydde sig inte så mycket om var de gemensamma pengarna tog vägen utan tyckte att det var jättebra trots att skillnaden mellan de som hade det sämst och de som hade det bäst bara ökade för varje dag som gick.

Jag har gått och funderat på om detta landet verkligen kan finnas men det låter väl lite för konstigt för att vara sant, eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s