Bara en vecka kvar

IMG_1442Under sommaren har jag detta år valt att inte lägga så mycket kraft på min undervisning och inte heller förbereda massor av undervisning till hösten. Ganska skönt vill jag säga men samtidigt vet jag att när terminen närmar sig till hösten så kommer jag ändå sitta och planera och förbereda undervisningen. Jag vill nämligen vara förberedd och veta att jag har gjort allt för att eleverna och deras olika behov skall ha all möjlighet att tillgodogöra sig min undervisning. Att vara förberedd och ha planerat undervisningen betyder dock inte att jag måste följa planeringen till punkt och pricka. Att jag är förberedd betyder samtidigt att jag kan vara flexibel och göra anpassningar i stunden.

Men som överskriften säger så förstår ni ju själva att jag inte avser terminstart med de orden utan det är o-ringen som är i antågande och i år genomförs den i Borås. Kanske är det där att jag har valt att inte lägga massa tid på undervisningen inte så självvalt utan jag har faktiskt varit tvungen att lägga mer kraft på att förbereda mig och den personal som jag skall jobba med inför den dryga vecka med orientering som är i antågande. Jag är chef för en av starterna, den som är sponsrad av SIA-glass, och det har inneburit att jag lagt åtskilliga timmar på att fundera hur starten skall gå till? Hur eventuella problem skall åtgärdas? Hur skall vi få schemat att hänga ihop under dagen så att all personal hinner få lite rast? De flesta av frågorna får jag färdiga svar på från de som är övergripande ansvariga (det är ju inte första gången tävlingen genomförs och mycket erfarenhet finns sen tidigare) men en del får jag fundera över själv. Oavsett vilket så är det mycket att sätta sig in i och det har tagit mycket av min tid de senaste veckorna. Hur skall startmodulerna sitta ihop? Vilka klasser skall jag ha vid min start? Var ligger startplatserna och hur skall vi bugga upp startplatserna så att några tusen löpare kan passera smidigt? Hur skall egentligen ställningen som håller den så viktiga klockan se ut? Hur skall vi spärra av på starten för att flödet skall fungera bra. Avprickning, check och annat måste flyta på smidigt? Vägen till start, kommer vi verkligen dit med allt material eller behöver vi ha hjälp med terränggående transport? Var parkerar vi våra bilar så att de inte står i vägen?

leif keps oringenNu vet jag att pusselbitarna har fallit på plats eller rättare sagt så börjar pusslet bli klart och jag kan ladda för att genomföra min del av o-ringen 2015. Jag känner mig färdigplanerad och taggad till tusen. Jag kommer säkert, om jag hinner,  skriva mer om denna fantastiska tävling och mina upplevelser under tävlingsveckan i min blogg men i första hand så skall jag genomföra min uppgift och den innefattar tidiga morgonar, kanske så tidiga som klockan fyra, till sena eftermiddagar och jag hoppas att jag får se just dig där ute i skogen under O-ringen 2015 i Borås om ungefär en vecka.

Lämna en kommentar