Att lära sig nya saker

Under lovet har jag varit på föreläsningsturné. Eller egentligen var det två föreläsningar på två olika platser, en i Huddinge och en i Skellefteå men även om det bara var två stycken så tycker jag det är kul eller häftigt att kalla det en turné. Tyvärr innebar det för att hinna till båda platserna i tid att jag fick flyga. Det är något speciellt att flyga så mycket på två dagar och när jag kom hem kändes det som att jag varit borta fler dagar.

IMG_4471Den första föreläsningen var i Huddinge och det var en samling lärare som till största delen var slöjdlärare som var åhörare. Det kändes som att jag fick fram det jag ville. Det var en skön föreläsning i en bra lokal. En liten överraskning bjöd dagen på och det var en slöjdlärare som hade med sig ett arbete som en av hans elever hade gjort efter att ha haft en av mina filmer på youtube som inspiration. Denne eleven ville att jag skulle signera hans arbete. Lilla jag får skriva min autograf på en elevs arbete. Det betydde oerhört mycket. Och om du eleven, eller kanske din lärare, läser detta så vill jag framföra ett stort TACK! Bättre återkoppling än detta kan man inte få.

Efter föreläsningen åkte jag till hotellet för att ta igen mig inför nästa föreläsning som jag skulle hålla cirka 80 mil norrut i Skellefteå. Det var en skapande skola-konferens där Barn och ungas rätt till kultur var ämnet. Jag var en av tre gästföreläsare. Det låter det. Där mötte jag en härlig samling människor som inte bara var lärare utan även konstnärer, hemslöjdare, filmskapare, kulturarbetare. Jag hoppas att jag inte kallar någon för fel saker, det är inte min mening utan jag är så imponerad över allt jobb dessa människor lägger ner och hur de lockar fram kreativiteten hos de människor de möter. Jag tar med mig mycket från möten under dagen. Det var lite nervöst att prata inför personer som faktiskt är proffs på det jag gör när jag filmar. Men även om jag visade lite exempel på filmer jag använder i undervisning och som jag har gjort så berättade jag om hur jag har förändrat min undervisning för att möta eleverna bättre. Däribland använder jag flippad undervisning. Men jag visade även andra saker som jag med hjälp av det digitala möjliggjort i min undervisning.

Några av alla de människor jag träffade på konferensen var en slöjdare som hette Felix. Han hade fört in slöjden i en ny tid. Och även om jag har sett dioder och konduktiv tråd förut så började tankarna fara då jag såg fåret han gjort som fick lysande ögon då man klappade det. Det är ett arbetsområde jag vill jobba vidare med och jag kommer börja undersöka hur jag kan föra in dessa tankar i min undervisning. 

När eftermiddagen var över så började resan hemåt och jag började fundera över alla intryck. Även om det var jag som föreläste om min undervisning och mina tankar så tar jag med mig alla nya intryck från alla möten och formar dem till nya idéer och tankar som på ett eller annat sätt blir en del av min undervisning.

IMG_4483

På väg hem efter två dagar med spännande möten och föreläsningar finns det många upplevelser och tankar att bearbeta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s